Skip to content
Menu
Halasz
  • Cestování
  • Dovolená
  • Dům a zahrada
  • Elektro
  • Finance
  • Hry
  • Moto
  • Nákupy
  • Online
  • PC
  • Služby
  • Společnost
  • Věda
  • Žena
  • Životní styl
Halasz

Zdravé recepty

Posted on 9. 11. 201931. 5. 2023

Banánové lívance

Lahodná pochoutka, u které ani nepoznáte, že neobsahuje žádný cukr.

Budete potřebovat:

100 g ovesných vloček

150 ml mléka

2 vejce

Banán (čím černější, tím sladší)

A jako bonus můžete přidat citronovou kůru, chia semínka, nebo cokoliv jiného

Postup:

Do mísy dáme ingredience dle pořadí, promícháme (pro ty línější – rozmixujeme), na pánvi si rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.

lívance, banán

Těstoviny Alla Arrabiata

Přesuneme se od snídaně k obědu, který bude do hodiny hotový.

Na přípravu budeme potřebovat:

Balení oblíbených těstovin

500 g rajčatového pyré

8 cherry rajčat

2 stroužky česneku

1 menší červená chilli paprička (podle chuti)

Bazalka

Petrželka

Oblíbený sýr (například mozzarella)

Sůl, pepř a cukr

Postup:

Jako první si uvaříme těstoviny. Poté nakrájíme cherry rajčátka, česnek, a chilli papričku najemno (pokud nemáte, lze použít koření). Na pánev dáme česnek s chilli a chvíli necháme na středním plamenu. Po době 1-2 minuty přilijeme rajčatové pyré a 2 minuty vaříme. Poté přihodíme cherry rajčata, a za 5 minut přidáme nasekanou bazalku, sůl, pepř a trochu cukru. Dochutíme a hotovou omáčku smícháme s těstovinami. Pro dokončení poklademe sýr a nasekanou petrželku.
těstoviny, rajčata

Jarní závitky

Abychom to zakončili lehkou večeří, připravíme si jarní závitky, na které bude potřeba:

Rýžové papíry

Zelenina dle libosti (okurka, paprika, mrkev, salát, cibule)

Koření

Dip

Postup:

Začneme nastrouháním, popřípadě nakrájením zeleniny, kterou doporučuji dávat do mísy, ze které ji budete pak už jen nabírat. Na tuto směs použijte nějaké koření podle vaší chuti (grilovaná zelenina, bazalka). Vezměte rýžový papír, ponořte ho na nějakou dobu do teplé vody, dokud nezměkne, a poté ho položte někam, kde ho budete moct rolovat. Do něj dejte zeleninu a zabalte. Pokud chcete, závitky se dají smažit na pánvi. Budou tak křupavější a papír bude mít lepší chuť. Lze je ale nechat i bez toho. Když máte hotovo, závitky můžete podávat s dipem buďto vlastní výroby či koupený.

Dobrou chuť!

©2025 Halasz | Powered by WordPress and Superb Themes!
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím